Laddboxar för fastighetsbolag – hjälp era hyresgäster lyckas köra elbil

Varför ska vi installera laddastolpar som fastighetsbolag?

Compleo hjälper er att underlätta för era hyresgäster att köra mer elektrifierat, var med i omställningen för en grönare miljö. Oavsett om det är boende eller kommersiella hyresgäster är förarna mer elektrifierade idag.

Bilarna som rullar i Sverige är mitt i en omställning och BIL Swedens prognos för bilförsäljningen 2022 är att 60% av de 325 000 personbilarna som säljs i år är elektrifierade. Nu tar elbilen mer marknad än hybriden, 34% el och 26% hybrid av årets prognos. Ni kan hålla hög service och hjälpa era hyresgäster att lyckas köra elbil.

Vi har flera olika modeller och storlekar, allt för att passa miljö och ert behov.

Compleo Duo Fleet

 • Kostnadseffektiv installation/Patenterat skensystem
 • Möjlighet upp till 36 laddpunkter per kabelmatning
 • Går att få med fast kabel eller uttag
 • Anpassade betalningslösningar
 • Dynamisk lastbalansering mot fastigheten
 • Upp till 22 kW AC laddning
 • Kan integreras mot de flesta molntjänster
 • Framtidssäkrad laddare

Compleo NEO

 • Driftsäker, intelligent och utbyggbar laddlösning
 • Smart lastbalansering för optimal laddning
 • Väggmonterad eller fristående på stativlösning
 • Dubbeluttag med ställbar effekt upp till 22 kW
 • Auktorisation med RFID-kort och/eller Webapp
 • Möjlighet för service och support med Compleo HUB
 • Anpassade betalningslösningar via Compleo HUB

Hur lång tid tar det att ladda?

Compleo presenterar den lösning som fungerar i fastigheten och vilket behov av laddning man har, med lastbalansering kan de flesta fastigheter få en bra laddpark.

Har ni boende så kan det vara aktuellt med en långsam laddning över natten men har ni företag i byggnaden krävs det något annat.

Vi kommer ut tillsammans med en installatör och tittar på förutsättningarna innan vi presenterar en lösning.

Effektbalansering

Teknisk lösning

Varje laddpark har sin egna tekniska lösning, men vi har produkter som kan fästas på vägg, hängas från tak eller ställas på stativ oavsett om det är ute eller inne. Laddparken optimeras med lastbalansering för att få ut så mycket effekt som möjligt när det är möjligt.

Hur debiterar vi laddningen?

Vi har stor flexibilitet i debitering och rapportering som är viktiga parametrar. Ni kan ha flera olika betalmetoder i samma laddpark. Vissa stationer ska kanske vara publika i ett öppet garage och där kan vi koppla på exempelvis Plugsurfing, X-pay, HUBJect. Har ni företag i fastigheten önskar ni kanske en debiteringsfil till deras löneavdelning eller boende som vi ska skicka en debiteringsfil till den ekonomiska förvaltaren. Vi har lösningarna eftersom vi har många olika betalmetoder.

Plattformen

Compleos back-end system gör det enkelt för varje användare att följa sin egna laddning. Plattformen gör det överskådligt för fastighetsägaren att se hela sin laddpark och få det driftsäkert. Har ni många fastigheter kan de läggas upp i samma system så det är enkelt att följa laddningarna. Detta är också en fördel när eventuella fastigheter avyttras eller nya tillkommer. Ni har en bra översikt på laddparkerna. Plattformen kan ligga hos oss alternativt om fastighetsägaren vill ha den hostad på sin egna server.

Compleo HUB

Serviceavtal

För hög driftsäkerhet har vi olika serviceavtal genom mjukvaran och övervakar laddparken samt åtgärdar larm innan användaren märker eventuella fel. Vi har även support till slutanvändaren för att underlätta för er som fastighetsägare. Vid fysiskt problem med laddaren åker en tekniker ut till er laddpark, vi jobbar med installatörer över hela landet för att hålla ner ledtiderna.

Vi har olika servicenivåer och ställtiden kan vara viktigare i vissa fastigheter än andra. Därför finns det möjlighet att välja till respektive fastighet.